18.6.08

Východoeurópsky denník III.: Je to levný, nekup to. A iné.

Začnem aktuálnou príhodou mojej známej, ktorá, myslím, hovorí za mnohé. Známa študuje a pracuje v Brne, to je na úvod asi dôležité poznamenať, keďže Brno leží v Českej republike, čiže v štáte, kde žijú Česi. Nielen, ale najmä. I jej kolega, teda kolega z práce, teda z Brna, teda z Českej republiky, teda krajiny, kde žijú Česi, je Čech. To je tiež asi na úvod dôležité poznamenať, keďže o ňom tá príhoda je. Tak ten kolega, ten z Brna, z Čiech a Čech, nedávno objavil, že v Nemecku sa dá zohnať lacná múka. Toto je asi najdôležitejšie poznamenať, áno, múka, žiadne zlaté reťaze či digitálne hodinky, či niečo podobne potenciálne hodnotné, ale obyčajná múka. I neváhal a nechal si, prosím pekne z Hannovera, zo 20 kíl doviezť. Múky. Lacnej. V práci si ju naložil do pripraveného batoha a, ako známa neváhala pripomenúť, ignorujúc svoju Octaviu na parkovisku, odniesol do prostriedku mestskej hromadnej dopravy, samozrejme lacnejšieho, a odviezol domov. Múky, 20 kíl, nemeckej, lacnej, z Hannovera.

Viac na T-Station.sk.

6 comments:

Unknown said...

"ten z Brna, z Čiech", ...pekne...a Pražáci sa obracajú v hrobe (teda tí mrtví, tí živí doma na kavalci:)

Anonymous said...

sorry for that
http://vybrali.sme.sk/c/Vychodoeuropsky-dennik-III-Je-to-levny-nekup-to-ine/
ale fakt je to dobre

karolina said...

ajaj, ta diskusia je zla zla. clovek to musi zazit, aby pochopil. a vystihol si to dobre, takze od niekoho, kto videl prahu za jeden den, a nevystal si aspon trikrat rad v tescu pri vankovke protiargumenty neberiem

dušk.o. said...

jaj, no, problem s T-Stationom je ten, ze nezapadam do autorskej struktury, akokolvek by som snazil. riesenim je mozno diskusie necitat, co ja viem.
.
najocenovanejsi clanok ostatnych dni (ten uvodnik od Renat Khalo) som ja napriklad ani nedocital. nuda.
.
dva dalsie diely su odovzdane, jeden mam v hlave a chcem ho napisat, cize uvidime, co zivot prinesie.

karolina said...

renat khallo je to najnudnejsie co som na statione za dlhu dobu citala. a preco si niekto vyberie pseudonym, pri ktorom ta ako prve napadne lacny transvestita?

Anonymous said...

kritika bola od ludi, ktori v prahe zili/ziju. ten clanok tak skutocne vyznel, ako rooter napisal. bohuzial, stale si myslim ze mas na lepsie pisanie

btw - khalo je naozajske meno
ale je pravda, ze s "uznavanymi" menami na stanici sa tazko superi