30.5.07

dušk.o. v kocke

Napriek pravidelnej dennej dávke Memo Plus, čo je môj vlastný spôsob ako využiť placebo efekt k posilneniu nádeje, že nakoniec zo mňa bude diplomovaný politológ, i keď, pravda, s titulom Bc. a teda tak trochu okresnej úrovne, nie som naďalej schopný tvoriť zmysluplné vetné konštrukcie, mostíky a iné architektonické zázraky, a keď už, tak ich, ako v prípade tohto zázraku, nedokážem ukončiť vo vhodnej chvíli. Preto to dnes bude v kocke.


Po prvé. Veta dňa.

Laakso-Taageperov index efektivního počtu stran vypočteme tak, že vydělíme jednu součtem čtverců proporcí každé strany zastoupené v parlamentu.

Politológia je super! Po dvojdňovom bádaní v minulom semestri, ako Laakso-Taageperov index efektívneho počtu strán vypočítať, som síce o tento poznatok bohatší, žiaľ, doteraz nerozumiem tomu, k čomu môže byť fakt, že ak sa do parlamentu dostane jedna strana s šesťdesiatimi percentami hlasov a druhá so štyridsiatimi, tak index kolegov L&T je 1,6 periodických, dobrý pre blaho našej ľudovej pospolitosti. Ale tak čísiel podľa mňa nikdy nie je dosť.


Po druhé. Frazeologizmus dňa.

Potěš koště.

Skvelé slovné spojenie v nemenej dobrom texte na dfense, ktorý príjemným spôsobom ozrejmuje niektoré pikošky okolo inak zmysluplnej konštrukcie a architektonického zázraku, ktorý sa má začať stavať na Letnej. Inu, my sme si otvorili národné divadlo v socrealistickom retro štýle, Čechov čaká údel národnej knižnice obkreslenej z druhej série Futuramy.


Po tretie. Rekapitulácia dňa.

Kocovina – Sprcha – Memo plus – KFC – FSS – ICQ – NS – NSS – ČSDSD – KSČ – NF – OF – ODS – Treska zapečená so syrom a brokolicou. Čo bol mimochodom pekný grc a zase jedna čiarka do kolónky Prečo chodím do univerzitnej menzy tak málo. Nič také odporné som nemal v ústach odkedy ma v sanatóriu nútili piť mlieko.


Po štvrté. Spresnenie dňa.

V sanatóriu pre dýchacie choroby. Mám dvadsaťjeden a protialkoholickú liečbu som doposiaľ vo svojom živote absolvovať nestihol.


Po piate. Spresnenie spresnenia dňa.

Zatiaľ.


Po šieste. Móda na dnes.

duqis (12:01): dnes ani neviem ci mam obe ponozky biele.

myska (12:01): ty nosis biele ponozky?

duqis (12:01): no sak do tenisiek

duqis (12:01): akoze do topanok snad nie preboha

myska (12:01): ja ze do tesilakov

duqis (12:02): jasne, s tesilkami a podla moznosti do mokasin


Po siedme. Móda na zajtra.

duqis (12:06): das leginy?


Po ôsme. Predpoveď na zajtra.

Bude chcať.


11 comments:

Mišo said...

..menza?fuj..aj ja som tam dnes bol..sice som od rana nejedol..ale po tom "obede" som si nebol isty ci je horsie ked ta boli brucho a mas krce z toho, ze si hladny, alebo z toho, ze ta kazdych 5 minut natahuje na vracanie..

dušk.o. said...

kurva. ma mohlo ale napadnut, ze ak na Moravskom namesti musia tetky kucharky spracovat naraz tri suroviny - akoze tresku, brokolicu a syr, teda ak to vobec bol syr - nedopadne to asi dobre.

Unknown said...

Som sa stále pozeral na tu knihovnu, že čo mi to tak pripomína. A vobec som si nespomenul na Futuramu. A po vzore velkej sochy Michaela Jacksona v Las Vegas navrhujem vedla chobotnice postavit gigantickeho Masaryka s vytahom v bakuli.

Treska v brokolici ma odradila hlavne tou brokolicou a pre istotu som si dal o nie menej hnusny vepřřový stejk

lemuel said...

do menzy ma davnejsie prijali, ale nikdy som tam nechodil. ono zas ma tie ich logicke hlavolamy nikdy velmo nebavili...

dušk.o. said...

feri: no steak je super, akurat minule som na nom zlomil dve vidlicky. Moravske namesti rulez.

karolina said...

tunaka to ukladam, ked bude zle, tak stlacit play: http://www.markiza.sk/tv_archiv/?19383d=22.04.2007&19383m=p&19383p=SRDCOVEZALEZITOSTI

datum 22.4.

Anonymous said...

..na menzu pozor - chodia tam inteligenti, ...a mlieko nepi - nemáš bachor, čepiec, knihu, slez....nechaj ho teľatám....biele ponožky s farebnými prúžkami do obleku sú in....najlepšia strava je zelenina /údajne/, doporučujem chipsy - sú zo zemiakov /zelenina/.....vraj konzumujeme o 50 kg zemiakov menej než by sme mali

Unknown said...

dusan ten steak vobec nebol v pohode, keby som si dal svoj supersmazak, tak by bolo vsetko ako vo vsedny den, pekne svietilo by slnko a tak... vsetko ten steak pokazil

kaja neplanoval tu niekto pisat clanok o srdcervucom bubanovi ci jak sa vola a o dobyvani, sympatiach... a nehovoril, ze "ja napisem, ja napisem"?

karolina said...

fricko, este raz sa pozri na bubana v tom presvitajucom tricku a potom si skus odpovedat na otazku: "da sa k tomu este vobec nieco dodat?"
.
ts, ts... dusko, menzy su dnes nejak in. ja som dnes obedovala s ritkou a sarkou...
.
apropos, vies s akymi slovami na perach zavital minule do mojho pokoja nas spolocny vyrecny kamarat? citujem: "aaaa, sarka a varka...no vyborne...ahojte!"
.
ok, tak off topic, a co ma byt?!

dušk.o. said...

kaja a to je preboha co za forma sebatryznenia a masochizmu, chodit s nimi dvomi este aj na obed?

jedine ze by si medzi nimi dvomi, ktore sa co do sochierarchie pohybuju niekde medzi uplnym suterenom a peklom, citila akoze velmi vysoko. tak to potom hej.

btw. aj ja pozdravujem kolegu kuriana. pekne rano!

Pecosita said...

inak, ty si pa? ;)
a drzim palce. pan dalsi buduci otitulovany bloger :)