25.5.07

Na Balkán!

Učiť sa v tejto horúčave je nemorálne a zvrátené. Prízemné, nízke a zhýralé. Preto sa tomu snažím v ostatných dňoch usilovne vyhýbať, žiaľ, nejaká falošná zodpovednosť či čo ma núti naďalej k tomu sadať a podtrhávať si všetko podstatné zeleným zvýrazňovačom, všetko nepodstatné oranžovým, všetko čo nemám rád ružovým a všetok zvyšok žltým. Ako znie icq status jedného kamaráta: Maturita 2, už brzy ve vašich kinech. 5.6. je deň D. Teda, prvý zo sledu mojich dní D.

Ale k veci. Jediné, čím som za ostatnú dobu prispel k celospoločenskému dobru (aj keď, akoby asi namietal Hayek and comp., nič také vlastne neexistuje), bolo zaslanie nejakých supiš infošiek Martinovi Hanusovi do .týždňa. Ich najnovšiu tému sledujem, i keď netvrdím, že sa nejako nechávam strhnúť. Ale niekoľko detailov mi príde zaujímavých.

Totižto: niekoľko hodín po útoku na Hedvigu M. policajti vypracovali identikity údajných páchateľov.


Niekoľko dní po tom už žiadni páchatelia neexistujú. Aj keby teda možno i existovali.


Podobnosť, samozrejme, čisto náhodná. Len zopár faktov: vyobrazení švárni junáci sú, ach, aká náhoda, členmi nitrianskej bunky jednej teroristickej organizácie, ktorá nám pred pár dňami takmer pochodovala Brnom a ktorá je vcelku ochotná vysporiadať sa so všetkým neslovenským, čo by na našej rodnej zemi otravovalo vzduch. To, že polícia nikdy švárnych junákov nevyšetrovala, pretože vraj majú "nepriestreľné" alibi (o čom sa, mimochodom, vo vyšetrovacom spise nepíše), je len čerešničkou na torte.

...

Ako si všimol Lemuel, k téme zaujali jasné stanovisko Kórejci. V ich originálnej mape Európy pre istotu posunuli Slovensko bližšie k Balkánu. A Chorvátsko na západ. Aby sme mali priestor. Lebensraum, či ako sa to volá.

3 comments:

lemuel said...

inu, dla toho identikitu to vyzera byt na vesmirnych ludi po chemoterapii.
foto moje podozrenie len potvrdzuje.

Mišo said...

..ci uz su vesmirni alebo nie..kazdopadne su mimo..vyzorom aj spravanim..ale nebol by som si uplne isty pouzitim slova "ludia" pre tychto jedincov..

S. said...

jedine vysvetlenie- preco tu slobodne funguju tieto mladeznicke zdruzenia- ktore mi pripada logicke je velmi paranoidna teoria á la fox mulder. a tajne dufam, ze to stare heslo o tom, ze paranoja iba znamena vidiet veci skutocnejsie ako su, sa nezaklada na skutocnosti...