17.1.08

Ty, ty, ty!

Iba krátko zo sveta štandardizovaných produktov masovej komunikácie; som totiž ťažko nemocen, čiže mám naozaj čas i chuť sa im venovať konečne dostatočne podrobne. Rádio síce počúvam minimálne, ostatne, prečo aj, keď autom nejazdím, v práci sme mali zaplatené Óčko a ešte predtým sme si púšťali vlastné korporátne elpíčka, ktoré hrali každú polhodinu Justina Timberlakea, a doma som rád, keď je aspoň chvíľu ticho: ale ohľadom Rádiožurnálu súhlasím s Milošom Čermákom. Napriek sofistikovanej argumentácii kolegyne Tachecí to je síce pravdepodobne v súčasnosti shit, ale nenahovárajme si, že to tak nebolo už dlhú dobu. Či už to hrá Helenku alebo po novom 90. roky, koncepcia tej stanice je veškerá žiadna a hra na verejnú službu je viac ako amatérskou. Ostatne, úryvok z najnovšieho Respektu budiž dôkazom:

Na otázku, zda je vhodné, aby (Radek) John používal před desátou dopolední v souvislostí s prostitucí slovo kurva, (Tachecí) opáčí: "Tak to je chyba. U těchto lidí předpokládáme automaticky, že takováto slova nepoužívají. Když se to stane, tak mu během následujícího songu moderátor mimo mikrofon řekne: Radku, ty, ty, ty, takhle se na rádiu veřejné služby nemluví, už nepoužívej slovo kurva."

No vida. Profesionálka.

Oveľa viac ale v tejto chvíli chápem problémy Rada Baťa, ktorý čelí žalobe tetky Tomanky za to, že ju označil za mimozemšťanku a ako dôkaz pripojil i usvedčujúce foto. Baťo sa totiž obáva komplikácií pri predvolávaní svedkov, keďže, ako sám píše, ten posledný známy svedok sa vrátil domov.

A fčul babo raď.

No comments: