29.1.08

Bu bu bu

Zabudol som pozerať debatu Klausa so Švejnarom, ale vraj som o nič neprišiel; inscenovaná nuda s otázkami, ktoré nahrávali Švejnarovi. Zato doma sa dupotalo nožičkami: opozícia konečne buchla do stola a podmienila hlasy za Lisabonskú zmluvu odložením rokovania o tlačovom zákone. Inu, zúfalé časy si vyžadujú zúfalé činy, ale lepšie ako nič. Hranola išlo samozrejme roztrhnúť a starý Paška v Televíznych novinách remcal čosi o tom, ako opozícia pripraví slovenský ľud o takúto šancu.

No bu bu bu, už teraz počujem ľudovú slovesnosť, ako si za Lisabonom vymýšľa legendy a mýty, ako keď tomuto národu povesili Jánošíka.

Verím, že chlapci dodržia slovo a Hranol utrie riť: ale stále je to málo. Žijem v krajine, kde nacionalisticko-socialistická chamraď na začiatku svojej dnešnej schôdze odmietne nechať vyšetriť bordel na Kaliňákovom OPBH, aby pol hodiny rozjímali nad tým, že pred 160 rokmi Štúr s Hurbanom tiež mali národnú radu a či NRSR nepremenovať na SNR; no bla bla bla. Totok táto epizódka s Lisabonom je nič: čím častejšie Hranol utrie riť tým lepšie a treba mu ísť po krku.

2 comments:

lemuel said...

Inu par junakov z SMK eurozvazackych ma obavy a mozno Ficovi zurigne: Kkti.
Ale nie to som chcel, zachytil som asi druhu polku tej diskusie Klaus vs Svejnar, a ano bolo to dosti nejapne, otazky dost antiklausovsky zaujate, ale napriek tomu, alebo prave preto ma neprijemne prekvapil Svejnar. Jeho odpovede boli este plytkejsie, frazovitejsie, este viac plne vagnych floskul, nez som cakal. Silne znechuteny som bol, v pripade ze ho zvolia, co by nastastie bolo stale mensim zazrakom, bol by to veru prudky pokles kvality. Vyrazne by sa Cesi priblizili nasmu standardu.

Radovan Kavicky said...

Mna dojal ten senilny ujo, co sa zrejme chysta podpisat "libanonsku zmluvu". Cital tu euroustavu, co sa tvari ako eurozmluva niekto z vas? Ja sa na to chystam, ale nejako sa mi zatial nechce. :(